ALKOLÅSMOTTAGNING STOCKHOLMapril 2021
M T O T F L S
     
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Vi hjälper dig med lämplighetsintyg!

Här följer en kort information till dig som går på eller skall på börjad utredning hos Livero för att få godkänt läkarintyg till Transport-styrelsen (TS).
Om du är ifrågasatt för grovt rattfylleri  du får minst 4 st blodprovsremisser och skall lämna minst 2 st urinprov (detta är det vanliga men TS och läkaren kan komma att kräva fle provtagningar).
 
Blodproverna tas för att fastställa alkoholkonsumtionen och urinproven för eventuell förekomst av annan substans (narkotika, lugnande medel och dylikt).
Dessa krävs för att fastslå ett lämplighetsintyg. Du får av oss en lista på laboratorier som vi samarbetar med.

Vi samarbetar med Aleris Medilab. Urinproven tas här på Livero, som en del av ditt nykterhetstest, och dessa ska enligt Transportstyrelsens direktiv vara övervakade. Om du är ifrågasatt för narkotika eller läkemedel Du får minst 2 st blodremisser och skall lämna minst 4 st urinprov. Blodremisserna får du av oss och tas på Aleris Medilab. Urinproverna tar du här hos oss på Livero.         

Beslut/dom/föreläggande
Det är mycket viktigt att vi får ta del av det beslut eller föreläggande du fått av Länsstyrelsen eller Transportstyrelsen. Denna handling tas med till första besöket detta för att du inte ska behöva gå igenom några onödiga prover eller för att något ska saknas när vi färdigställer ditt intyg till Transportstyrelsen.

Avhållsamhet
Vi rekommenderar avhållsamhet under observationstiden. Ett förhöjt värde kan medföra ytterliggare kostnader och det kan också innebära att Transportstyrelsen kan neka ditt körkortstillstånd.

Medicinlista
Det är viktigt, om du äter någon medicin att du berättar vilken/vilka eller tar med dig en lista från din läkare eller ditt apotek. Detta för att möjliggöra en korrekt medicinsk bedömning.